Kompressionsbehandling

Compression Care er Levabos serie af produkter til intermitterende pneumatisk kompressionsbehandling (IPC) af læg, underben, ben, fod og arm.
 
IPC er en etableret behandlings­metode ved venøse og lymfatiske tilstande. IPC kan med fordel anvendes til behandling af iskæmiske ben, hvor karkirurgiske muligheder er ud­tømte, med henblik på smertelindring og reduktion af amputationsfrekvens.
 
IPC forbedrer både venøs og arteriel cirkulation. Dette har en positiv virkning på sårheling, det dræner væskeophobning og giver effektiv afspænding af musklerne så man restituerer hurtigere efter fysisk træning.
Hvis der er behov for kompressionsbehandling af underekstremiteter anvendes for eksempel Compression Care Boot 4-Cell kompressionsstøvlen, hvor støvlen omslutter fod og underben og den medfølgende pumpe blæser luft i støvlens kamre. Kompressionerne gen­tages i en cyklus nedefra og op gennem støvlens forskellige kamre. Herved presses overskydende væ­ske proksimalt mod hjertet, idet det venøse tilbageløb øges, og den perifere modstand reduceres. Dette re­ducerer ødem, den kapillære udveksling øges, og den arterielle blodforsyning stiger.
 
Compression Care er oppustelige og er lavet af medicinsk TPU som er et hudvenligt materiale der er fugtabsorberende, varmetransporterende og behageligt. Hvis der ønskes ekstra komfort kan man anvende tubebandage eller lignende under kompressionsmanchetten.
 
Du kan se alle vores produkter til kompressionsbehandling i produktoversigten, og læse mere om de enkelte produkter.

Mere om Compression Care kompressionsbehandling

Compression Care manchetterne er et engangsprodukt, men kan anvendes til den samme bruger over længere tid. Både manchetter og pumpe kan aftørres med en fugtig klud, med sprit eller klorhexidin. Begge dele er med til at sikre høj hygiejne.
 
Compresion Care manchetterne er ikke oppustet ved levering og fylder derfor meget lidt. Det gør det både bærbart og let at håndtere, hvilket gør behandlings­metoden optimal til hjemmebrug samt i kombination med opfølgning via et telemedicinsk forløb eller sårcentre.
 
Leveres i ren, forseglet pakning inklusiv pumpe.
 
Testet og godkendt i henhold til test for irritation og overfølsomhed, ISO 10993-10:2010

Hvem har gavn af Compression Care kompressionsbehandling

Personer som har arterielle eller venøse bensår
  • Personer med iskæmiske hvile­smerter i underekstremiteterne (critical limb ischaemia (CLI)) og ingen mulighed for karkirurgisk rekonstruk­tion
  • Personer med lymfødem (kronisk hævelse/væskeophobning med proteinudfældning) som følge af fjernelse af lymfekirtler eller strålebehandling
  • Personer med lipødem (uforholdsmæssig og smertefuld ophobning af fedtceller)
  • Personer med ødemer (midlertidig eller kronisk hævelse/væskeophobning), hvor ødemet ikke på anden vis kan dekomprimeres og holdes på et acceptabelt niveau
  • Personer med varicer i underekstremiteterne (åreknuder), arteriosklerose (åreforkalkning) og/eller claudiocatio intermittens (vindueskiggersyndrom, smerter i ben pga. åreforkalkning)
  • Personer i risiko for dyb venetrombose (blodprop i benet) eller personer som har posttrombotisk syndrom (følgetilstand til tidligere dyb venetrombose kendetegnet ved kronisk ødem, hyperpigmentering, staseeksem, sekundære varicer og/eller kronisk venøst bensår)
  • Personer som efter operation, i for eksempel hånd eller knæ, er i risiko for hævelse
  • Personer som oplever muskelsmerter i forbindelse med diabetisk neuropati
  • Personer som ønsker hurtig restitution efter fysisk træning

Produktkategorier

Compression Care Produkt Oversigt

Handler du privat, gå til Shoppen.
Er du sundhedsprofessionel eller forhandler, kontakt Levabo.