Forebyggelse VS Behandling

Det er dyrt at behandle tryksår!

I følge litteraturen koster det 125.000 til 250.000 kr at behandle et stort tryksår. Under 5% af dette beløb er udgifter til bandager, sårplejeprodukter, trykaflastende underlag ect., resten af beløbet er udgifter til indlæggelse og pleje. Dybest set er hovedparten af udgiften tid anvendt af plejepersonale der i forvejen har travlt.

Det giver god mening at bruge ressourcer på forebyggelse set i lyset af ovenstående.

At tro der spares tid eller penge, ved f.eks. ikke at vurdere en patient for tryksårsrisiko eller bruge et aflastende produkt forebyggende, er helt forkert.

Når der opstår et tryksår som følge af manglende forebyggende indsats, er alt hvad man har sparet sat til rigtig mange gange.

For det beløb det koster at behandler ET kategori 3 tryksår*, kan du rundt regnet købe 1000 Levabo puder som du i stedet kan bruge til forebyggelse.

I vort samfund bliver der flere ældre, flere diabetes patienter og flere overvægtige, hvilket betyder at der vil blive flere tryksår, med enorme udgifter i sundhedssektoren, hvis ikke der i langt højere grad fokuseres på forebyggelse. Forebyggelse koster under 1/10 af hvad behandling koster.

Levabo’s puder er billige, effektive, lynhurtige at anvende, fylder meget lidt så de er nemme at have på depotet eller i bilen hvis du er hjemme sygeplejerske. En-patient anvendelsen giver top hygiejne, ingen rengøring, smid den ud efter anvendelse, det er faktisk billigere end at gøre en “almindelig” trykaflastende pude ren, hvis det overhovedet kan lade sig gøre.

I hjemmeplejen er Levabo puderne helt geniale at have liggende i bilen, f.eks. i Levabo Akut Kit taske, der indeholder en pumpe og et udvalg af puder. Det gør det muligt for en hjemme sygeplejerske  at sætte ind med en tryksårsforebyggende indsats  omgående alene ved mistanke om risiko for tryksår.

Der skal ikke hentes og bringes aflastnings produkter til og fra depotet med efterfølgende rengøring, alene denne transport frem og tilbage er væsentlig dyrere end brug af en Levabo pude.

Ligeledes er den hurtige indsats afgørende, et tryksår kan opstå på 2-4 timer, så der skal sættes ind med det samme!

Kontakt Levabo for yderligere info om hvordan din afdeling kommer igang.

Her på siden kan du downloade Levabo Kalkulator, prøv med dine egne tal og se hvad du kan spare. Levabo Kalkulator er en pdf formular som skal åbnes i Adobe Acrobat Reader reader for at fungere.

*Gennemsnitspris for behandling kilde Dealey Report 2012